lördag 30 december 2017

Surdegsbak: arbetsanpassat schema

Kväll, runt 21-22: ta fram och mata surdegen och eventuellt skålla ingredienser.

Morgon, runt 6-7: sätt degen och ställ den på jäsning i rumstemp.

Eftermiddag, runt 17: stjälp upp degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en rektangel utan att klämma för hårt på degen. Rulla ihop den till ett bröd och lägg den med skarven nedåt. Jag använder oftast brödform i metall. Jäs under bakduk.

Kväll, 1 1/2 h senare: sätt ugnen på 300 grader. Efter en halv timme till, in med brödet och sänk till 225 grader. Gräddningen brukar ta upp till en timme (i min sketna ugn). Jag brukar kontrollmäta innertempen för att avgöra om brödet är färdigt.











Inspiration: PainDeMartin-s knådfria surdegsbröd som finns beskrivet i boken "Bröd bröd bröd".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar